2 πακέτα μπισκότα με βρώμη και χαρούπι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
700 γρ.γιούρτι στραγγιστό
300 γρ.τυρί κρέμα
4 φύλλα ζελατίνης
1 φλ.άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
300 γρ.σμέουρα (framboise)
Για το κουλί φράουλας (couli sauce)
400 φράουλες
100γρ. άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Χυμό από μισό λεμόνι
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
Σε μία μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα στραγγίσουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε στην κρέμα μας τα σμέουρα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μία μαρίζ για να μην διαλυθούν.
Στον πάτο μίας φόρμας με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα και στρώνουμε τα μπισκότα. Έπειτα ρίχνουμε στη φόρμα μας την κρέμα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να σφίξει.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις φράουλες. Αφήνουμε τις φράουλες να πάρουν μία βράση, να λιώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 3-4 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν το γλυκό μας έχει παγώσει καλά, το περιχύνουμε με το κουλί φράουλας και σερβίρουμε.