Για τη μαρινάδα
2 κ.σ μέλι
1κ.σ μουστάρδα
1κ.σ λευκό ξύδι ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ
2 κ.σ σουσάμι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
2 σκ. σκόρδο ολόκληρες
3-4 Ψεκασμούς με chilly σε σπρέι TURCI
Για το κρέας
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο ΦΑΡΜΑ ΧΡΟΝΑΣ
1 πακέτο γίγαντες Agroland
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
2 πιπεριές κίτρινες
2 μελιτζάνες
2 ντομάτες ώριμες
100 ml ελαιόλαδο με άρωμα chilly Ariston
2 κ.σ.μέλι
1 κ.σ. λευκό ξύδι ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ
Αλάτι
Πιπέρι
2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
500 ml νερό
3 κλαδάκια δυόσμο
Σε ένα μπολ με κρύο νερό ρίχνουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 6-12 ώρες.
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι, το σουσάμι, το χυμό πορτοκαλιού και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το κρέας, μασαζάρουμε για να πάει παντού η μαρινάδα και αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τους γίγαντες για 40 λεπτά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε πιπεριές, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες κομμένες σε μετρίου μεγέθους κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο με άρωμα chilly και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Σε ένα άλλο ταψάκι βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νεράκι και ψήνουμε παράλληλα με τα λαχανικά, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Σε μία γάστρα τοποθετούμε τους γίγαντες, τα ψημένα λαχανικά, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κρέας με το ζουμάκι που έχει βγάλει στο ταψί, ψεκάζουμε με το chilly σε σπρέι, καπακώνουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμα στους 170 βαθμούς. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τους γίγαντες με τα λαχανικά, από πάνω βάζουμε το κρέας, πασπαλίζουμε με φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.