6 μελιτζάνες
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο Φάρμα Χρονάς
2 κρεμμύδια κομμένα ζουλιέν
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ντομάτες τριμμένες
3 κλ. άνηθο
3 κλ. δυόσμο
3 κλ. βασιλικό
3 τομάτες κομμένες σε ροδέλες για το στόλισμα
3 πιπεριές κέρατο
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. κύμινο
1.κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
Λαδώνουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε λίγο νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις μαραθούν ρίχνουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Έπειτα, ανοίγουμε στη μέση τις ψημένες μελιτζάνες, σαν βαρκούλες και γεμίζουμε με κιμά. Στολίζουμε με ροδέλες τομάτας και πιπεριές και ψήνουμε σε προθερμασμεένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.