2 πακέτα μπισκότα σταρένια με μαύρη σοκολάτα ΒΙΟΛΑΝΤΑ Vegano
1 κιλό βερίκοκα άγουρα
2 ξυλάκια κανέλας
2 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος
1 λίτρο νερό
100 γρ. μέλι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
Λίγα φύλλα μέντας
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
100 γρ. νισεστέ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
2 κ.σ μέλι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
80 ml λικέρ μέντα
1/2 ματσάκι μέντα πολτοποιημένη
Κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το μέλι, την κανέλα, τον γλυκάνισο, τα γαρίφαλα και μόλις πάρει βράση το σιρόπι μας ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα και αφήνουμε για δύο λεπτά, ίσα ίσα να πάρουν γεύση από τα μπαχάρια. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νισεστέ, τον πολτό μέντας και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε το λικέρ μέντας. Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και τέλος στολίζουμε με τα σιροπιασμένα βερίκοκα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στολίζουμε με φυλλαράκια μέντας και σερβίρουμε.