Για τη μαρέγκα:
14 ασπράδια αυγού
1/4 κ.γ αλάτι
300γρ.καστανη ζάχαρη
150γρ. Άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 λοβό βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
750 ml γάλα
2κ.σ μέλι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
50γρ. Αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
50γρ. Νισεστέ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
150γρ.τυρι κρέμα
Για τη σάλτσα coulis:
300γρ. Μαύρα μούρα
100 γρ. Ζάχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Χυμό από μισό λεμόνι
Για το στόλισμα:
200γρ.φράουλες
200γρ.σμέουρα
200γρ.μύρτιλα
200γρ.βατόμουρα
Φύλλα δυόσμου
1 πακέτο φυτικά μπισκότα με σίκαλη και ταχίνι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
Για τη μαρέγκα:
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού με το αλάτι σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τις σταγόνες λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Βάζουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε φωλιές στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
Για την κρέμα:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα, το νισεστέ, το μέλι, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν η κρέμα μας κρυώσει προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα coulis:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μούρα και περιμένουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στις φωλιές μαρέγκας. Περιχύνουμε την πάβλοβα με τη σάλτσα μούρων, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα στολίζουμε στο γλυκό μας. Τέλος, τοποθετούμε τα φρούτα του δάσους, πασπαλίζουμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε.