500 γρ. γλυκιά μυζήθρα Νάξου ΠΙΤΤΑΡΑΣ
3 αυγά(το 1 για άλειμμα)
4 κ.σ. αλεύρι
4κ.σ.σιμιγδάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1κ.γ.μπέικιν
1 κ.γ παπαρουνόσπορος
Για το σιρόπι:
750 ml. νερό
400 γρ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
Μια φλούδα πορτοκάλι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τη γλυκιά μυζήθρα, τα δύο αυγά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το baking powder και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με παπαρούνοσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, βουτάμε τις ζεστές μπουκιές στο χλιαρό σιρόπι για περίπου ένα λεπτό. Σερβίρουμε σε πιατέλα.