1 πακέτο κανελόνια ΗΛΙΟΣ
Για τη γέμιση με κιμά:
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο Φάρμα Χρονάς
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
3 κλαδάκια δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τη γέμιση με πιπεριά Φλωρίνης:
7 πιπεριές Φλωρίνης (μακριές)
2 καρότα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Μπούκοβο
100 γρ. Γραβιέρα Νάξου ΠΙΤΤΑΡΑΣ
Για τη γέμιση με σπανάκι:
1 κιλό σπανάκι
2 κολοκυθάκια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ Ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ:
3κ.σ.βούτυρο αγελαδινό
3κ.σ.αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
600 ml. γάλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. Γραβιέρα Νάξου ΠΙΤΤΑΡΑΣ
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη γέμιση με πιπεριά Φλωρίνης:
Βράζουμε τα καρότα και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα, ψιλοκόβουμε τη σάρκα και την ενώνουμε με το καρότο. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Για τη γέμιση με κιμά:
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τον κιμά, τα μπαχαρικά και τα καβουρντίζουμε μέχρι ο κιμάς να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον δυόσμο και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση με σπανάκι:
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε ελάχιστο νερό, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες και κάνουμε σύβραση μέχρι να πέσει ο όγκος του σπανακιού. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη γέμιση με το ραβδομπλέντερ.
Για τη μπεσαμέλ:
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι και πριν προλάβει να καβουρδιστεί το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Η μπεσαμέλ μας θα πρέπει να είναι αραιή. Προσθετουμε τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση:
Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε κάθε ένα κανελόνι με μια από τις γεμίσεις που ετοιμάσαμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, περιχύνουμε τη μπεσαμέλ στα κενά ανάμεσα στα κανελόνια, πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.