1 κολοκύθα μικρή ή 2 για 2 άτομα
1/2 κιλό παντζάρια
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι evripidou
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
3 κ.σ κολοκυθοσπόρους
1κ.γ σπιρουλίνα
Κόβουμε το πάνω μέρος της κολοκύθας και με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό της. Καθαρίζουμε τα παντζάρια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ψίχα της κολοκύθας, τα παντζάρια, το κρεμμύδι, τα καρότα, νερό μέχρι να τα καλύψει, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Μόλις βράσουν, αφαιρούμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Με μια κουτάλα, μεταφέρουμε τη σούπα μας στη κολοκύθα που αδειάσαμε, γαρνίρουμε με το ξύσμα, τον κολοκυθόσπορο,τη σπιρουλίνα και σερβίρουμε.
Tip:Αν η κολοκύθα μας είναι πολύ σκληρή μπορούμε πριν την κόψουμε να την βάλουμε ολόκληρη σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 20 λεπτά. Αυτό θα μας βοηθήσει να την αδειάσουμε πιο εύκολα.