500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κ.γ πουρέ σκόρδου ΦΙΛΕΝΤΕΜ
Αλάτι
Πιπέρι ΕVRIPIDOU.GR
1/4 κ.γ Κύμινο
Για τον πουρέ:
1 πακέτο φακές κόκκινες ΦΙΛΕΝΤΕΜ
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
¼ κ.γ. Κουρκουμά
Θα χρειαστούμε επίσης:
6 φέτες από ψωμάκι ολικής άλεσης
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατα
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
15 ντοματίνια LUCIA’S FARM
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις κόκκινες φακές, το κρεμμύδι κομμένο στα 2, το καρότο κομμένο σε καρέ, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Μόλις είναι έτοιμες, τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
Σε μία μπασίνα βάζουμε τον κιμά, το αλατοπίπερο, το κύμινο και τον πουρέ σκόρδου. Ζυμώνουμε τον κιμά πολύ καλά και πλάθουμε μακρόστενα κεμπαπάκια. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τοποθετούμε τα σουτζουκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30΄.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα τοποθετούμε τις πιπεριές κομμένες στα 4, το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25΄.
Για τη συναρμολόγηση του πιάτου, σε μία πιατέλα τοποθετούμε τον πουρέ κόκκινης φακής, τα κεμπαπάκια, τα ψητά λαχανικά, τις φετούλες από το ψωμάκι , τα ντοματίνια και σερβίρουμε.