3 μπριζόλες μοσχαρίσιες ΦΑΡΜΑ ΧΡΟΝΑΣ
½ κιλό ρύζι καστανό
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 γρ. ρεβίθια Agroland
80 γρ. αμύγδαλα ανάλατα καθαρισμένα
50 γρ. μαύρες σταφίδες
3 κ.σ μέλι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
Αλάτι
Πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
½ ματσάκι σχοινόπρασο
1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια
2κ.σ ξύδι ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ
3-4 ψεκασμούς σαφράν σε σπρέι TURCI
Για την κρούστα
1κ.σ. κόλιανδρο σε κόκκους
1κ.σ κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
1κ.σ πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1κ.σ μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Αλάτι
2 κ.σ μουστάρδα
2κ.σ ελαιόλαδο με άρωμα σαφράν Ariston
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 6-12 ώρες. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 45΄ περίπου και σουρώνουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 750 ml νερό, το ρύζι, το ελαιόλαδο και βράζουμε για 15’ . Στα 10΄ βρασμού προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα βρασμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με ελαιόλαδο με άρωμα σαφράν και μουστάρδα.
Σε ένα γουδί, κοπανάμε ελαφρώς τα πιπέρια και τον κόλιανδρο, μεταφέρουμε το μίγμα μπαχαρικών σε ένα πιάτο και πανάρουμε με αυτό τις μπριζόλες μας. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες. Ψήνουμε 3-4΄ την κάθε μεριά, αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Στο τηγάνι που ψήσαμε τις μπριζόλες ρίχνουμε το ξύδι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ψεκάζουμε με τη τρούφα σε σπρέι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Σε μία πιατέλα βάζουμε το ρεβιθόρυζο, τις μπριζόλες, περιχύνουμε με τη σαλτσούλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρέσκια ρίγανη. Σερβίρουμε ζεστό.