75 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
75 γρ. άσπρο αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
150γρ.μέλι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
80 γρ. άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1κ.γ baking powder
1 τσιμπια αλάτι
1 λοβό βανίλιας
200 ml γάλα
3 αυγά
1 πακέτο μπισκότα με βρώμη και ταχίνι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, τα σποράκια από το λοβό βανίλιας και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας και να γίνουν ένας χυλός. Τέλος, προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε ελαφρώς με μία μαρίζ.
Στον πάτο μίας φόρμας με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25΄. Μόλις η κερασόπιτά μας είναι έτοιμη και όσο είναι ακόμα ζεστή, τρυπάμε την επιφάνειά της με οδοντογλυφίδα, μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.