1250 γρ σαρδέλες φιλεταρισμένες
2 κ.σ ελαιόλαδο και λίγο καλαμποκάλευρο για το άλειμμα του ταψιού
250 γρ. καστανό ρύζι
30 γρ. κουκουνάρια
80 γρ. σταφίδες μαύρες
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ πολτό σκόρδου ΦΙΛΕΝΤΕΜ
Μισό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 κλαδάκια άνηθο
50 ml ελαιόλαδο με άρωμα βασιλικού Ariston
10 ντοματίνια Lucia's Farm
Λίγα φυλλαράκια βασιλικού για στόλισμα
Αλάτι
Πιπέρι evripidou.gr
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο νερό ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και κάνουμε σύβραση για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, τον πολτό σκόρδου και περίπου 250 ml νερό. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο με άρωμα βασιλικού και 5-6 σαρδέλες κομμένες στα 4. Σε ένα στρογγυλό ταψάκι λαδωμένο και αλευρωμένο τοποθετούμε τις σαρδέλες σαν να είναι φύλλο. Πρώτα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού τις σαρδέλες με τη ράχη τους να τον ακουμπάει. Έπειτα τοποθετούμε σαρδέλες περιμετρικά του ταψιού, φροντίζοντας να προεξέχουν λίγο από το ταψί μας. Προσέχουμε να μην αφήσουμε κενό ανάμεσα στις σαρδέλες. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, γυρίζουμε προς τα μέσα τις σαρδέλες που προεξέχουν, να αγκαλιάσουν τη γέμιση και τοποθετούμε τις υπόλοιπες σαρδέλες με την κοιλίτσα να ακουμπάει στη γέμιση. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45'.
Όταν είναι έτοιμο, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού και ντοματίνια.