500 γρ. παντζάρια καλοβρασμένα
1 1/2 πακέτο μπισκότα Βιολάντα Πίτυρον
100 γρ κουβερτούρα σοκολάτα σε σταγόνες
1 τσιμπιά αλάτι
3 αυγά
100 γρ καστανή ζάχαρη
125 ml λάδι
125 ml γάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 1/5 κ.γ baking powder
350 γρ αλεύρι ολικής άλεσης ΜΑΝΝΑ
150 γρ σκόνη αμυγδάλου
2 γαρύφαλλα τριμμένα
Κόβουμε τα παντζάρια στη μέση, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα κάνουμε πουρέ με τη βοήθεια του μπλέντερ. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 10 λεπτά να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο σε σκόνη, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη σκόνη αμυγδάλου και τις σταγόνες κουβερτούρας. Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε το αλεύρι ολικής άλεσης στο μείγμα μας, ανακατεύοντας απαλά για να μην χάσει τον όγκο του. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ παντζαριού και το μπέικιν. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Τέλος, τοποθετούμε τα μπισκότα πίτυρου περιμετρικά στη φόρμα και ψήνουμε στους 180° για περίπου 45'