1 κιλό παντζάρια
1 πακέτο κουσκούς Φιλεντέμ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
8 γαρίδες Νο2
1 ματσάκι σχοινόπρασο
2 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βάζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν, μέσα στην κατσαρόλα τοποθετούμε ένα σουρωτήρι στο οποίο ρίχνουμε τα φύλλα και τα στελέχη του παντζαριού για να μαγειρευτούν στον ατμό. Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένα και κάνουμε σύβραση μέχρι μαραθούν, για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε τα φύλλα και τα στελέχη από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα που έβρασαν τα παντζάρια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμυδάκι. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 8-10 λεπτα και προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το σχαροτήγανο στην εστία να κάψει καλά, προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 7-8 λεπτά και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κουσκούς, τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.