1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
¼ κ.γλ. καυτερό μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα
1 ½ κ.σ. τοματοπολτός μονής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
420 γρ. ντομάτα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στον τρίφτη σε γυάλινο μπουκάλι
900 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
100 γρ. κόκκινες φακές
100 γρ. πλιγούρι
1 συσκευασία esti® plant-based meatballs (360 γρ.)
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ ματσάκι μαϊντανό ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας (προαιρετικά), για το σερβίρισμα
ΕκτέλεσηΒάζουμε σε μία κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο (ή την καυτερή πάπρικα) και σοτάρουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον τοματοπολτό μονής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ξύνοντας παράλληλα τον πάτο της κατσαρόλας με μία κουτάλα. Προσθέτουμε την ντομάτα στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το νερό, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί τις φακές, το πλιγούρι και τα esti® plant-based meatballs και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε το φαγητό για 40-50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε -αν θέλουμε- με λίγα φρεσκοκομμένα φύλλα μαϊντανού ή άλλου μυρωδικού της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.