Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 16:19

Συνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame Ginger

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 15 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger φτιάχνει μια σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί, πράσινα λαχανικά και μείγμα μπαχαρικών από τη Μέση Ανατολή.Υλικά

Υλικά για το μείγμα μπαχαρικών zaatar:

½ κ.σ. ξερό θυμάρι                

½ κ.σ. ξερή ρίγανη                

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο, τριμμένο

1 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

1 κ.σ. σουμάκ (προαιρετικά)

½ κ.γλ. αλάτι

¼ κ.γλ. καυτερό μπούκοβο                                                                                                   

                                                                                                                                                            Υλικά για το dressing:

60 ml φρέσκο χυμό λεμονιού

80 ml ελαιόλαδο

1 κ.γλ. μουστάρδα

½ κ.γλ. maple syrup ή μέλι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ½ κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών zaatar (βλ. παραπάνω)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ ψημένο ροδάκινο (βλ. εκτέλεση συνταγής)

 

Υλικά για τη σαλάτα:

6 ροδάκινα

150 γρ. ωμούς ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

ελαιόλαδο (για τους ξηρούς καρπούς)

100 γρ. σπανάκι baby

100 γρ. ρόκα

½ ξερό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

200 γρ. Κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ, θρυμματισμένο  

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών zaatar ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μπολ.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τους ωμούς ξηρούς καρπούς με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ½ κ.σ. από το μείγμα zaatar, απλώνουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μπολ, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε καυτό BBQ grill για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε τα της σαλάτας.

Ετοιμάζουμε το dressing βάζοντας όλα τα υλικά σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), χτυπάμε να πολτοποιηθούν και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Σε πιατέλα ή μπολ σερβιρίσματος βάζουμε ανακατεμένα τα λαχανικά (ρόκα, σπανάκι, ντοματίνια, κρεμμύδι). Αραδιάζουμε τα ψημένα ροδάκινα, πασπαλίζουμε με όσους ξηρούς καρπούς θέλουμε (τους υπόλοιπους τους φυλάμε αεροστεγώς για 10 μέρες στο ψυγείο) και το Κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένο, περιχύνουμε με dressing και σερβίρουμε. 

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΑΛΑΤΑΡΟΔΑΚΙΝΑMADAME GINGER

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το ξύδι σαν πολυχρηστικό, μη τοξικό καθαριστικόEco Ginger’s Tip: Τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το ξύδι σαν πολυχρηστικό, μη τοξικό καθαριστικό

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Υποθέσεις 20/11/2024Υποθέσεις 20/11/2024Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Αμαλιάδας. Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η εκπομπή, για ακόμα μία φορά δρομολογούν νέες εξελίξεις στην...ΟΡΕΝ Τώρα! 21/11/2024ΟΡΕΝ Τώρα! 21/11/2024Η Ειρήνη Μουρτζούκου πήγε μόνη της στο Α/Τ Αμπελοκήπων για να υποβάλλει μήνυση εναντίον του Πέτρου Κουσολού και τελικά συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε...OPEN Τώρα! 20/11/2024OPEN Τώρα! 20/11/2024Το αντίο στον Δημήτρη Σούρα και οι νεότερες εξελίξεις από την υπόθεση της Αμαλιάδας ήταν η θεματολογία της εκπομπής. Στον Πέτρο Κουσουλό μίλησαν η...Άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Αμαλιάδας αποκαλεί τα νεκρά βρέφη… «ψόφια»Άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Αμαλιάδας αποκαλεί τα νεκρά βρέφη… «ψόφια»Συνομιλίες ντοκουμέντο την ώρα που η αστυνομία αναζητούσε την Ειρήνη Μουρτζούκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Υποθέσεις 20/11/2024Υποθέσεις 20/11/2024Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Αμαλιάδας. Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η εκπομπή, για ακόμα μία φορά δρομολογούν νέες εξελίξεις στην...ΟΡΕΝ Τώρα! 21/11/2024ΟΡΕΝ Τώρα! 21/11/2024Η Ειρήνη Μουρτζούκου πήγε μόνη της στο Α/Τ Αμπελοκήπων για να υποβάλλει μήνυση εναντίον του Πέτρου Κουσολού και τελικά συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε...OPEN Τώρα! 20/11/2024OPEN Τώρα! 20/11/2024Το αντίο στον Δημήτρη Σούρα και οι νεότερες εξελίξεις από την υπόθεση της Αμαλιάδας ήταν η θεματολογία της εκπομπής. Στον Πέτρο Κουσουλό μίλησαν η...Άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Αμαλιάδας αποκαλεί τα νεκρά βρέφη… «ψόφια»Άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Αμαλιάδας αποκαλεί τα νεκρά βρέφη… «ψόφια»Συνομιλίες ντοκουμέντο την ώρα που η αστυνομία αναζητούσε την Ειρήνη Μουρτζούκου.