2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
1 κ.σ. ταχίνι
3 κ.σ. νερό
½ κ.γλ. μέλι
χυμό από ½ - 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
150 γρ. ΥΦΑΝΤΗΣ Hummus Pesto
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
50 γρ. κουκουνάρι
¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
ελαιόλαδο
ΕκτέλεσηΛαδώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε ολόκληρες στην σχάρα του BBQ. Ψήνουμε για 30-60 περίπου λεπτά, γυρίζοντας συνεχώς με μία λαβίδα μέχρι να μαλακώσει τελείως η σάρκα (το καταλαβαίνουμε πιέζοντας με την λαβίδα το χοντρό μέρος).
Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες κατευθείαν σε ένα μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη αμέσως ώστε να παγιδεύσουμε μέσα τους ατμούς. Αφήνουμε στην άκρη για 15 - 30 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το κουκουνάρι, καβουρδίζοντάς το σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το νερό, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κουτάλι παίρνουμε τη σάρκα τους από τη φλούδα και τη ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το Hummus Pesto ΥΦΑΝΤΗΣ και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα. Σερβίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, καβουρδισμένο κουκουνάρι και λίγα φύλλα βασιλικού.