150 γρ. ωμά φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γλ. αλάτι
140 γρ. μέλι
120 γρ. High Protein Ταχίνι - Σησαμοβούτυρο Real & Honest
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. ωμό σουσάμι
ΕκτέλεσηΒάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μαζί με την μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλεσμένα.
Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το μέλι, το High Protein Ταχίνι - Σησαμοβούτυρο Real & Honest, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μούλτι και ανακατεύουμε/ζυμώνουμε ίσα-ίσα μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα μπολάκι. Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλίτσες των 25 γρ. και τα ρολάρουμε στο σουσάμι. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και τις πατάμε ελαφρά.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 8-9 λεπτά (αναλόγως το φούρνο), μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσέχουμε γιατί λόγω του μελιού αρπάζουν εύκολα.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε.
Tip: Τα μπισκότα φυλάσσονται αεροστεγώς κλεισμένα (σε τάπερ ή μεταλλικό κουτί) σε θερμοκρασία δωματίου για 1 βδομάδα.