Υλικά για τη ρεβιθοσαλάτα
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. απαλή μουστάρδα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη & ψιλοκομμένη
3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 αγγουράκια πίκλες, ψιλοκομμένα
250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Υλικά για τα hot dog
4 ψωμάκια hot dog
4 plant-based hot dogs της αρεσκείας μας
φρέσκια ρόκα
ΕκτέλεσηΞεκινάμε με τη ρεβιθοσαλάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τα αγγουράκια, το ρεβίθια, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε με πιρούνι, πιέζοντας ελαφρώς τα ρεβίθια να μισολιώσουν με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε την ρεβιθοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Ψήνουμε τα λουκάνικα σε σχαροτήγανο ή στο BBQ για 8-10 λεπτά (εξαρτάται και από το είδος του plant based λουκάνικου), γυρνώντας τα συχνά να ψηθούν απ΄όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε τα hot dog στα ψωμάκια με μερικές κουταλιές ρεβιθοσαλάτα και φρέσκια ρόκα.