Υλικά για το bacon μελιτζάνας
Υλικά για την cheddar sauce
Υλικά για το burger
Ξεκινάμε με το bacon μελιτζάνας. Βάζουμε όλα τα υλικά του bacon εκτός από τη μελιτζάνα σε ένα πλατύ μπολ και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις μελιτζάνες πάρα πολύ λεπτές (με μαντολίνο ή ένα κοφτερό μαχαίρι) και τις βουτάμε στο μείγμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι ελάχιστα πιο παχιές από ένα χαρτί, αλλιώς δε θα γίνουν τραγανές.
Τις μεταφέρουμε σε ένα ή δύο ταψιά φούρνου περασμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 120°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Γυρίζουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Συνεχίζουμε με την vegan cheddar sauce. Μουλιάζουμε τα κάσιους σε καυτό νερό για 1 ώρα σκεπασμένα. Στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα και να είναι λείο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο νερό για να κάνουμε τη σος πιο ρευστή.
Ψήνουμε τα esti® plant-based burger στο BBQ για 4 λεπτά από κάθε μεριά και τα ψωμάκια (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω) για 1-2 λεπτά και φτιάχνουμε τα burger. Βάζουμε στο κάτω ψωμάκι cheddar σος και ακουμπάμε το μπιφτέκι. Βάζουμε πάνω από το μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι και iceberg, 2-3 φέτες bacon μελιτζάνας και τοπάρουμε με κέτσαπ ή bbq σος και το άλλο ψωμάκι.