Υλικά:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια, τριμμένα
150 γρ. καλαμπόκι
160 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
1 & ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. baking powder
70 γρ. ελαιόλαδο & επιπλέον για το τηγάνισμα
400 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό
250 ml νερό
40 ml ξύδι λευκό
100 γρ. Ανάμικτο τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ & επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕκτέλεσηΒάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Συνεχίζουμε με τις τηγανίτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά: τα δύο άλευρα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το baking powder. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα/φουέ. Προσθέτουμε το ξύδι και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε με μαρίζ. Προσθέτουμε το Ανάμικτο τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις λιώσει και ζεσταθεί πολύ καλά, ρίχνουμε 1 κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας ή 3-4 κ.σ. μείγμα για τηγανίτες και ψήνουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να γεμίσει φουσκάλες η επιφάνεια του pancake. Γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη μεριά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα pancakes και τα σερβίρουμε ιδανικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένα αν θέλουμε με επιπλέον Ανάμικτο τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ.