Υλικά για το σκόρδο κονφί
Υλικά για την μακαρονάδα
Ξεκινάμε με το σκόρδο κονφί. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε ψηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση κι έπειτα χαμηλώνουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το σκόρδο.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, το αλατίζουμε καλά (35 γρ.για 5 λίτρα νερό) και το βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO και τα μαγειρεύουμε για τον μικρότερο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 8-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το ξύσμα από τα δύο λεμόνια (κρατάμε λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα), 3-4 σκελίδες σκόρδο κονφί τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την κρέμα μαγειρικής φυτικής προέλευσης Alpro, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν μαζί με τον χυμό από 1 λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και σερβίρουμε με επιπλέον πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.