4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ή 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 καυτερή πιπερίτσα ολόκληρη ή ½ κ.γλ. μπούκοβο καυτερό
½ κ.γλ. φρέσκο ginger ή ¼ κ.γλ. ginger σκόνη
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γλ. κουρκουμά
1 κ.σ. τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
150 ml νερό
½ ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ξύσμα & χυμό από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 συσκευασία Υφαντής Hummus Καραμελωμένο Κρεμμύδι
ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε την πιπεριά και τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την τσίλι πιπεριά, το ginger, την καπνιστή πάπρικα, τον κουρκουμά και τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους τρίβοντας καλά τον πάτο της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε το καπάκι για 5 λεπτά και μόλις πάρει βράση το ξανανοίγουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον μισό κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε με κουταλιές Υφαντής Hummus Καραμελωμένο Κρεμμύδι, το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκιι, το ξύσμα λάιμ και τον υπόλοιπο κόλιανδρο.