180 γρ. νιφάδες βρόμης
⅓ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γλ. καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. λιναρόσπορος, κοπανισμένος
1 κ.σ. σπόροι chia
30 γρ. σουσάμι
40 γρ. ηλιόσπορος
60 γρ. κάσιους, κοπανισμένα
300 γρ. νερό
2-3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, σε κομματάκια
130 γρ. τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ
ΕκτέλεσηΣε μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, το αλάτι, το θυμάρι, τη ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις δύο πάπρικες, τον λιναρόσπορο, τους σπόρους chia, το σουσάμι, τους ηλιόσπορους και τα κάσιους.
Περιχύνουμε με το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές και 100 γρ. τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ και ανακατεύουμε να απλωθεί παντού στο μείγμα.
Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα (με τις άκρες τις να περισσεύουν απ΄τα τοιχώματα) και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε ξύλο κοπής. Κόβουμε προσεκτικά σε μπάρες ή τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip: Φυλάμε τις μπάρες καλυμμένες μέσα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.