Υλικά:
2 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
280 γρ. φυτικός κιμάς esti® Plant-Based
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κ.σ τοματοπελτές
2 κλωναράκια θυμάρι
1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για την μπεσαμέλ
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml Alpro Ρόφημα Σόγιας Χωρίς Ζάχαρη
80 γρ. τριμμένο τυρί της προτίμησης μας & επιπλέον για το σερβίρισμα
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τον κιμά. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Τα αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν καλά και πάρουν χρώμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο μαζί με τα υγρά τους.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον φυτικό κιμά esti® Plant-Based και σοτάρουμε για 4 λεπτά, ενώ ταυτόχρονα τον σπάμε σε μικρά κομματάκια με κουτάλα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμα ένα λεπτό. Βάζουμε πίσω στο τηγάνι τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, το θυμάρι και τη ρίγανη, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το αλεύρι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το αλεύρι για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα φουέ. Προσθέτουμε το Ρόφημα Σόγιας Χωρίς Ζάχαρη Alpro, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με το φουέ μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο 2-3 κ.σ. μπεσαμέλ με 3-4 κ.σ. κιμά με λαχανικά και πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί.