180 γρ. νιφάδες βρώμης
80 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
80 γρ. φουντούκια ωμά, κοπανισμένα
250 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
80 γρ. Άλειμμα Φουντουκιού με Πρωτεΐνη Real & Honest
100 γρ. maple syrup ή μέλι
70 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
ΕκτέλεσηΑπλώνουμε τις νιφάδες βρώμης, τα κοπανισμένα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τους χουρμάδες σε μεγάλο ξύλο κοπής και τους ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Μεταφέρουμε τους χουρμάδες σε μπολ και προσθέτουμε τo μείγμα βρώμης-ξηρών καρπών.
Βάζουμε το άλειμμα φουντουκιού με πρωτεΐνη Real & Honest και το maple syrup (ή το μέλι) σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρώς δίχως να βράσουμε. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα το περιεχόμενο του μπολ.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. (Δεν πειράζει που θα λιώσει λίγη κουβερτούρα μιας και το μείγμα μας είναι ακόμα χλιαρό).
Απλώνουμε το τελικό μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή ταψί περασμένο με λαδόκολλα και “πατάμε” με τα χέρια μας ή κουτάλι να κολλήσουν καλά τα υλικά σε ομοιόμορφη στρώση.
Καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει στην επιφάνεια των υλικών. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξουν οι μπάρες. Κόβουμε προσεκτικά τις μπάρες και απολαμβάνουμε.