Υλικά για το mac & cheese
2 μεγάλα κολοκυθάκια
500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για την μπεσαμέλ
100 γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. Grana Padano DOP Fattorie Cremona, τριμμένη & επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕκτέλεσηΓεμίζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, το αλατίζουμε (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και το βάζουμε να βράσει.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε με ¼ κγλ. αλάτι και τα αφήνουμε πάνω από ένα μπολ.
Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και βράζουμε για τον μικρότερο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα ξεκινάμε την μπεσαμέλ. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5 λεπτά Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε το αλεύρι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με φουέ. Προσθέτουμε το φυτικό ρόφημα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Μόλις πήξει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε την πάπρικα και την Grana Padano DOP Fattorie Cremona και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αφού τα στραγγίξουμε ελαφρώς με το χέρι μας, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με επιπλέον Grana Padano DOP Fattorie Cremona.