Υλικά για το smoothie
40 γρ. φουντούκια ωμά ή ψημένα ανάλατα
5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
400 ml ρόφημα βρώμης
2 κ.σ. High Protein Ταχίνι - Σησαμοβούτυρο με Kακάο Real & Honest
Υλικά για την granola
270 γρ. νιφάδες βρώμης
60 ml ελαιόλαδο
60 γρ. High Protein Ταχίνι - Σησαμοβούτυρο με Kακάο Real & Honest
90 γρ. μέλι ή maple syrup
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. τσιπς καρύδας
Υλικά για τα overnight oats
60 γρ. νιφάδες βρώμης
¼ κ.γλ. κανέλα
1 κ.σ. σπόροι chia ή λιναρόσπορο κοπανισμένο
40 γρ. Ηigh Protein Ταχίνι - Σησαμοβούτυρο με Κακάο Real & Honest
220 ml φυτικό ρόφημα (αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης ή καρύδας) χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ. maple syrup ή μέλι (προαιρετικά)
φρέσκα φρούτα & ωμούς ξηρούς καρπούς για το σερβίρισμα
ΕκτέλεσηΓια το smoothie
Σε περίπτωση που έχουμε ωμά φουντούκια, ξεκινάμε ψήνοντάς τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά, σε ταψάκι περασμένο σε λαδόκολλα, ανακατεύοντας τα κάθε 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και μεταφέρουμε σε πετσέτα κουζίνας. Κλείνουμε την πετσέτα σφιχτά σε πουγκί και τρίβουμε τα φουντούκια με τα χέρια απαλά για να φύγουν οι φλούδες.
Σε περίπτωση που έχουμε ψημένα φουντούκια, ξεκινάμε τη συνταγή ως εξής: Βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με καυτό νερό. Αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσουν. Βάζουμε σε μπλέντερ το ρόφημα βρώμης, τα φουντούκια, τους χουρμάδες και το High protein ταχίνι με κακάο Real & Honest και πολτοποιούμε καλά.
Σερβίρουμε σε δύο ποτήρια και πίνουμε αμέσως.
Εκτέλεση για τη Granola
Ζεσταίνουμε το High protein ταχίνι με κακάο Real & Honest, το ελαιόλαδο, το μέλι (ή το maple syrup) και το εκχύλισμα βανίλιας σε μικρή κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν το μείγμα είναι ρευστό, δηλαδή προτού βράσει.
Βάζουμε σε μπολ την βρώμη, την περιχύνουμε με το μείγμα ταχινιού και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Απλώνουμε το τελικό μείγμα σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα, για περίπου 12-15 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε σκόρπια τα τσιπς καρύδας και ανακατεύουμε απαλά. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει η granola χρυσό χρώμα. Έχουμε το νου μας στα τσιπς καρύδας γιατί μαύριζουν πολύ γρήγορα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε την granola να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για τα overnight oats
Σε 2 βάζα των 300 ml μοιράζουμε τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα και τους σπόρους chia και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το Ηigh protein ταχίνι με κακάο Real & Honest καθώς και 2-3 κ.σ. από το φυτικό ρόφημα (σε κάθε βάζο) και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο φυτικό ρόφημα και το maple syrup ή μελιού (δηλαδή από ½ κ.σ. σε κάθε βάζο) και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με καπάκια και βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, δηλαδή για περίπου 8 -12 ώρες. Ανοίγουμε τα καπάκια και από πάνω μοιράζουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.