Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 16:03

Συνταγή για κανελόνια παστίτσιο με κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ αμυγδάλου από την Madame Ginger

  Μερίδες: 6  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 60 λεπτά (1 ώρες)  Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger μάς φτιάχνει ένα μαμαδίστικο και νόστιμο πιάτο: κανελόνια παστίτσιο με πρωτεϊνούχο κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ αμυγδάλου.Υλικά

Υλικά για τον κιμά:

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

300 γρ. λευκά μανιτάρια, πολύ ψιλοκομμένα

350 γρ. μανιτάρια Portobello, πολύ ψιλοκομμένα

 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

ελαιόλαδο

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Υλικά για την μπεσαμέλ αμυγδάλου:

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου  

λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο

150 γρ. Ανάμικτo τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Υλικά για τα κανελόνια:

250 γρ. Κανελόνια MISKO

3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)

50 γρ. Ανάμικτο τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τον κιμά. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8-10 λεπτά, μέχρι να σωθεί το νερό. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και συνεχίζουμε με την πάπρικα, τον πελτέ και τη σάλτσα σόγιας και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να την βάλουμε στα κανελόνια. 

Συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ αμυγδάλου όσο μαγειρεύεται ο κιμάς. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς. Προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει.Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Ανάμικτο τριμμένo τυρί ΔΩΔΩΝΗ και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO κατά τα ⅔ και τα τοποθετούμε σφιχτά σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος που έχουμε λαδώσει καλά. Σκεπάζουμε τα κανελόνια με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη γαλέτα και το υπόλοιπο Ανάμικτo τριμμένo τυρί ΔΩΔΩΝΗ. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά του.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

 

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣΜΑΝΙΤΑΡΙΑVEGANΚΑΝΕΛΟΝΙΑΠΑΣΤΙΤΣΙΟMADAME GINGERVEGETARIAN

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ