Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 15:54

Συνταγή για καλοκαιρινά vegan κοκκινιστά γιουβαρλάκια από τη Madame Ginger

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά  Προετοιμασία: 20 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήH Madame Ginger μάς δείχνει πώς ένα κλασικά παραδοσιακό πιάτο με κρέας μπορεί να γίνει vegan, φτιάχνοντας καλοκαιρινά κοκκινιστά γιουβαρλάκια με κολοκυθάκια.Υλικά

Υλικά για τα γιουβαρλάκια:

100 γρ. ρύζι γλασέ

350 ml νερό

αλάτι (για το ρύζι)

560 γρ. φυτικός κιμάς esti® Plant-Based

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Επιπλέον υλικά:

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 πατάτα, σε μεσαία κομμάτια

3 κολοκυθάκια, κομμένα σε 4-5 κομμάτια το καθένα

1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο (με τα φύλλα του)

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

150 γρ. χυμό ντομάτας

700 ml νερό

ελαιόλαδο

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι με τα 350 ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, αλατίζουμε και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το νερό και να μαλακώσει (αλλά θα «κρατάει» λίγο). 

Παράλληλα, σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 8-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σέλινο, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα 700 ml νερό, βάζουμε καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά βρασμού, ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. 

Ξεπλένουμε λίγο το ρύζι με νερό βρύσης για να κρυώσει και το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε σε μπολ τον φυτικό κιμά esti® Plant-Based μαζί με το στραγγισμένο και βρασμένο ρύζι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε γιουβαρλάκια των 50 γρ. και τα ακουμπάμε σε ταψάκι ή πιατέλα περασμένη με λαδόκολλα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε τα γιουβαρλάκια στο ψυγείο να σφίξουν μέχρι να βράσουν τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα.

Αραδιάζουμε τα γιουβαρλάκια πάνω από τα λαχανικά, ανακινούμε προσεκτικά την κατσαρόλα για να χωρέσουν όλα, περιχύνουμε τα «γυμνά» γιουβαρλάκια με τη σάλτσα (με τη βοήθεια κουταλιού) και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Κλείνουμε το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό. 

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με 2-3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑMADAME GINGERΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για αφράτο και ζουμερό κέικ καρύδας με καραμελωμένα ροδάκινα από τη Madame GingerΣυνταγή για αφράτο και ζουμερό κέικ καρύδας με καραμελωμένα ροδάκινα από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Υποθέσεις 20/11/2024Υποθέσεις 20/11/2024Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Αμαλιάδας. Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η εκπομπή, για ακόμα μία φορά δρομολογούν νέες εξελίξεις στην...ΟΡΕΝ Τώρα! 21/11/2024ΟΡΕΝ Τώρα! 21/11/2024Η Ειρήνη Μουρτζούκου πήγε μόνη της στο Α/Τ Αμπελοκήπων για να υποβάλλει μήνυση εναντίον του Πέτρου Κουσολού και τελικά συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε...Υποθέσεις 13/11/2024Υποθέσεις 13/11/2024Τέσσερα από τα πέντε βρέφη μεταφέρθηκαν νεκρά στα νοσοκομεία όπως αποδεικνύουν οι αποκαλυπτικές αναφορές της ελληνικής αστυνομίας, η εκπομπή...Άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Αμαλιάδας αποκαλεί τα νεκρά βρέφη… «ψόφια»Άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Αμαλιάδας αποκαλεί τα νεκρά βρέφη… «ψόφια»Συνομιλίες ντοκουμέντο την ώρα που η αστυνομία αναζητούσε την Ειρήνη Μουρτζούκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΟΡΕΝ Τώρα! 21/11/2024ΟΡΕΝ Τώρα! 21/11/2024Η Ειρήνη Μουρτζούκου πήγε μόνη της στο Α/Τ Αμπελοκήπων για να υποβάλλει μήνυση εναντίον του Πέτρου Κουσολού και τελικά συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε...Υποθέσεις 20/11/2024Υποθέσεις 20/11/2024Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Αμαλιάδας. Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η εκπομπή, για ακόμα μία φορά δρομολογούν νέες εξελίξεις στην...Υποθέσεις 13/11/2024Υποθέσεις 13/11/2024Τέσσερα από τα πέντε βρέφη μεταφέρθηκαν νεκρά στα νοσοκομεία όπως αποδεικνύουν οι αποκαλυπτικές αναφορές της ελληνικής αστυνομίας, η εκπομπή...OPEN Τώρα! 20/11/2024OPEN Τώρα! 20/11/2024Το αντίο στον Δημήτρη Σούρα και οι νεότερες εξελίξεις από την υπόθεση της Αμαλιάδας ήταν η θεματολογία της εκπομπής. Στον Πέτρο Κουσουλό μίλησαν η...