Υλικά και για τις 3 γεύσεις:
2 συσκευασίες MORFAT Creamy, σε θερμοκρασία ψυγείου
100 ml κρύο φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη της επιλογής μας ή γάλα
Υλικά για το σοκολατένιο:
80 γρ. ανάλατα ωμά φιστίκια Αιγίνης (χωρίς κέλυφος)
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
½ κ.σ. μέλι ή maple syrup
¼ κ.γλ. αλάτι
80 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Υλικά για το γλυκό με φιστικοβούτυρο:
2 κ.σ. απαλό φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι ή maple syrup
μαρμελάδα της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα
αλατισμένα φιστίκια «πίνατς», για το σερβίρισμα
Υλικά για το γιαουρτογλυκό:
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. μέλι ή maple syrup
100 γρ. κατ/να φρούτα του δάσους
4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
λίγο ξύσμα λάιμ
ΕκτέλεσηΈχουμε φροντίσει να βάλουμε στο ψυγείο τις 2 συσκευασίες MORFAT Creamy για τουλάχιστον 1-1 ½ ώρα πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
Αδειάζουμε το περιεχόμενό τους στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το κρύο φυτικό ρόφημα (ή το γάλα) και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια/δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά (ή εναλλακτικά χτυπάμε με σύρμα χειρός σε μπολ για 6-7 λεπτά) μέχρι να διογκωθεί και να γίνει πηχτή και αφράτη κρέμα σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζουμε τα φιστίκια για το σοκολατένιο γλυκό και το φιλέ αμυγδάλου για το γιαουρτογλυκό. Προσαρμόζουμε λαδόκολλα χωρισμένη στα δύο σε ταψί. Απλώνουμε τα φιστίκια Αιγίνης στη μία λαδόκολλα, στην άλλη απλώνουμε το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175°C στον αέρα για 5-6 λεπτά.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τα φιστίκια του σοκολατένιου: το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μέλι (ή το maple) και το αλάτι.
Βγάζουμε τους ξηρούς καρπούς από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε), αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με το φιλέ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης στο μπολ, ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από τα υλικά, ξαναπλώνουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει.
Χωρίζουμε την σαντιγί κρέμα σε 3 μπολ. Στο ένα ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο 2ο ρίχνουμε το φιστικοβούτυρο και το μέλι (ή το maple) και ανακατεύουμε απαλά, ενώ στο 3ο ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι και την μισή ποσότητα κατ/νων φρούτων και ανακατεύουμε και πάλι.
Στήνουμε τα γλυκά. Ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης που εντωμεταξύ έχουν κρυώσει, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές σε ποτήρια ή μπολάκια, από πάνω ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα και συνεχίζουμε εναλλάξ σε στρώσεις με τα φιστίκια Αιγίνης.
Για το γλυκό με το φιστικοβούτυρο ρίχνουμε λίγες κουταλιές μαρμελάδα στη βάση των ποτηριών, προσθέτουμε αλατισμένα φιστίκια κι έπειτα συνεχίζουμε με εναλλάξ στρώσεις με κρέμα φιστικοβούτυρου, μαρμελάδα και φιστίκια.
Για το γιαουρτογλυκό, ρίχνουμε όσα φρούτα του δάσους μας έμειναν στη βάση των ποτηριών, λίγο φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζουμε με εναλλάξ στρώσεις με γιαουρτόκρεμα, φρούτα του δάσους, φιλέ και ολοκληρώνουμε με λίγο ξύσμα λάιμ.
Φυλάμε τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.