3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
4-5 κλωναράκια θυμάρι
500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά ΜISKO
100 γρ. λευκά ωμά αμύγδαλα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. φέτα ή λευκό φυτικό τυρί
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕκτέλεσηΓεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό, αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι) και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να σιγομαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 12-15 λεπτά. Όσο σοτάρονται τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε θυμάρι και όταν καραμελώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε απευθείας από την κατσαρόλα στο μπολ μαζί με λίγο απ’ το νερό τους. Προσθέτουμε τα περισσότερα κρεμμύδια, κρατώντας μερικά για το σερβίρισμα, τα αμύγδαλα και όση φέτα θέλουμε και ανακατεύουμε καλά. Αν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα κρεμμύδια που κρατήσαμε, λίγη επιπλέον φέτα, φρέσκο θυμάρι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.