Υλικά για τη ζύμη
480 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
καυτό νερό, για το μούλιασμα των χουρμάδων
320 γρ. καρύδια pecan ή καρυδόψιχα
½ κ.γλ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
600 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό
3 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
250 γρ. μύρτιλλα
3-4 βερίκοκα, σε φέτες
ΕκτέλεσηΒάζουμε τους χουρμάδες σε μπολ, τους περιχύνουμε με μπόλικο καυτό νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Τους στραγγίζουμε καλά και τους αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Παράλληλα βάζουμε τα καρύδια pecan (ή την καρυδόψιχα) και το αλάτι σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα τρίβουμε πολύ ψιλά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Βάζουμε τους στραγγισμένους χουρμάδες στο μπολ και τους πολτοποιούμε καλά. Τους ρίχνουμε στο μπολ με τα pecan. Ανακατεύουμε καλά να σχηματιστεί πηχτή ζύμη. Πιέζουμε τη ζύμη σε αντικολλητική φόρμα, στη βάση και λίγο σηκωμένη στα τοιχώματα. Βάζουμε τη φόρμα όπως είναι στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει κι έπειτα τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη γεμίσουμε.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό με το μέλι και το ξύσμα. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και αφαιρούμε προσεκτικά τα αποσπώμενα τοιχώματα. Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε πιατέλα. Απλώνουμε πάνω της τη γέμιση γιαουρτιού ομοιόμορφα και τοποθετούμε στην επιφάνειά της τα μύρτιλλα και τα κομμένα βερίκοκα. Σερβίρουμε την τάρτα αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Tip: Διατηρείται για 3-4 ημέρες στο ψυγείο.