Υλικά για το μιλφέιγ & τα ροδάκινα:
1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
3 ροδάκινα, σε φέτες
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. maple syrup
¼ κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για την κρέμα αμυγδάλου:
700 ml Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
140 γρ. καστανή ζάχαρη
85 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. φυτικό βούτυρο
ΕκτέλεσηΒγάζουμε τη Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη στην ψύξη ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ μέσα στη συσκευασία της, ή την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει καλά (2 ώρες περίπου).
Κόβουμε το φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη σε ισομεγέθη ορθογώνια. Τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, τα τρυπάμε με πιρούνι και τα καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλα. Εφαρμόζουμε ένα δεύτερο ταψί φούρνου πάνω στη λαδόκολλα, ώστε να δημιουργηθεί βάρος πάνω από τη σφολιάτα. Ψήνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα για 15-18 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα (θέλουμε η σφολιάτα να είναι τραγανή). Αφήνουμε τα κομμάτια σφολιάτας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ροδάκινα. Σε μπολ ανακατεύουμε τις φέτες ροδάκινου με το χυμό λεμονιού, το maple syrup, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα τα ροδάκινα. Κάθε τόσο ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για 8-10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια/χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Κατά τη διάρκεια του ανακατέματος χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν πήξει και βγάζει αργές μεγάλες φουσκάλες, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε την κρέμα με λαδόκολλα που να εφάπτεται πάνω της. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (ή τη βάζουμε στο ψυγείο).
Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ. Για να στήσουμε τα ατομικά μιλφέιγ τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας για βάση, σχηματίζουμε μικρές ροζέτες κρέμας στην επιφάνειά του και καλύπτουμε προσεκτικά με το δεύτερο φύλλο. Σχηματίζουμε ροζέτες κρέμας πάνω σε αυτό, καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο και γαρνίρουμε με λίγα καραμελωμένα ροδάκινα. Επαναλαμβάνουμε για να φτιάξουμε όσα μιλφέιγ θέλουμε και σερβίρουμε ιδανικά αμέσως.
Tip: Φυλάμε τις ψημένες σφολιάτες καλυμμένες σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες και τα καραμελωμένα ροδάκινα και την κρέμα καλυμμένα (ξεχωριστά) στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Καλύτερα να στήνουμε τα μιλφέιγ πριν τα σερβίρουμε.