Υλικά για τη σάλτσα
150 γρ. λευκά αμύγδαλα
250 γρ. τυρί κρέμα ή vegan τυρί κρέμα
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γρ. Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλoυτένη MISKO
αλάτι
1 ματσάκι baby ρόκα (100 γρ.)
διατροφική μαγιά, για το σερβίρισμα
ξύσμα λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕκτέλεσηΒάζουμε τα λευκά αμύγδαλα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με καυτό νερό, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά να μουλιάσουν.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τις Πέννε Ριγκάτε χωρίς γλουτένη MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε τα αμύγδαλα, το τυρί κρέμα/vegan τυρί κρέμα, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το βασιλικό, την ρίγανη, τη διατροφική μαγιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν (περίπου 80 ml), το ρίχνουμε στο μούλτι και ξαναπολτοποιούμε.
Ρίχνουμε την σάλτσα σε μεγάλο μπολ. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν καλά.
Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσουν, προσθέτουμε την μισή baby ρόκα, λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη ρόκα και -αν θέλουμε- με λίγη έξτρα διατροφική μαγιά.
Tip: Καταναλώνεται ιδανικά την ίδια μέρα, αλλά μπορούμε να τη φυλάξουμε καλυμμένη στο ψυγείο για 2-3 μέρες.