- 1 ½ κ.σ. λιναρόσπορο, αλεσμένο
- 3 ½ κ.σ. νερό
- 150 γρ. νιφάδες βρόμης
- 250 γρ. Real & Honest Κάσιους Bούτυρο (1 βάζο)
- 160 γρ. μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
- 2 ½ κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 65 γρ. φρέσκο γάλα ή φυτικό ρόφημα της προτίμησης μας
- 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας
ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε σε μπολ τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Βάζουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης και χτυπάμε μέχρι να γίνει αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το Real & Honest Κάσιους Bούτυρο, τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, το γάλα ή το φυτικό ρόφημα, τη βανίλια και το μείγμα λιναρόσπορου και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε τη μισή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα των blondies σε αντικολλητικό ταψί 25Χ25. Βρέχουμε τα χέρια μας ή τη σπάτουλα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα την οποία πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε απ’ το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε κομμάτια.
Tip: Διατηρείται για 4-5 ημέρες στο ψυγείο.