ΥΛΙΚΑ για το κάρυ
Υλικά για το ρύζι μπασμάτι
Υλικά για το σερβίρισμα:
Βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας) σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν και να σκουρύνουν στο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρκουμά, το κύμινο και το καυτερό μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα Φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το νερό (ή τον ζωμό λαχανικών), αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι καρύδας σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπασμάτι για 2-3 λεπτά, προσέχοντας να μην το κάψουμε. Προσθέτουμε όλο το νερό και λίγο αλάτι κατά προτίμηση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι. Ανοίγουμε το καπάκι κάθε τόσο για λίγο για να μην αφρίσει το νερό και ξανακλείνουμε. Όταν απορροφήσει όλο το νερό το ρύζι κλείνουμε τη φωτιά, αφήνουμε για 2-3 λεπτά το ρύζι με κλειστό καπάκι κι έπειτα το «αφρατεύουμε» με πιρούνι ή κουτάλα. Ξανακλείνουμε το καπάκι για να μείνει ζεστό το ρύζι μέχρι το σερβίρισμα.
Μόλις μαλακώσουν τα φασολάκια κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, λίγο χυμό λεμονιού και καυτερό μπούκοβο.