Υλικά για το bacon καρύδας
120 γρ. ωμές νιφάδες καρύδας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. maple syrup
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Υλικά την πίκλα κρεμμύδι
1 μωβ κρεμμύδι
150 ml νερό
100 ml μηλόξιδο
1 κ.σ. maple syrup
1 ½ κ.γλ. αλάτι
μερικούς κόκκους πιπέρι ή ροζ πιπέρι
Υλικά για το dressing
4 κ.σ. Hellmann’s vegan mayo
2 κ.σ. γιαούρτι καρύδας (ή άλλο γιαούρτι της προτίμησης σας)
2 κ.σ. μηλόξιδο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
Υλικά για τη σαλάτα
½ iceberg, χοντροκομμένο
15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
150 γρ. φακές, βρασμένες
1 ολόκληρο καλαμπόκι στον ατμό ή βρασμένο, χοντροκομμένο
ΕκτέλεσηΞεκινάμε με το bacon καρύδας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τις νιφάδες καρύδας με το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το maple syrup, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και απλώνουμε σε μία στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 5-6 λεπτά. Βγάζουμε απ’ το φούρνο, πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά να καλύψει όλη την καρύδα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνεχίζουμε με την πίκλα κρεμμυδιού. Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Περιχύνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το dressing. Βάζουμε σε μπολάκι την Hellmann’s vegan mayo, το γιαούρτι καρύδας, το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο και την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά σε ρευστή σος.
Απλώνουμε το iceberg σε πιατέλα σερβιρίσματος. Από πάνω βάζουμε σε λωρίδες τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τις φακές, τις πίκλες κρεμμυδιού (προσέχοντας να μην αφήσουμε κόκκους πιπεριού και το bacon καρύδας και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε αμέσως.