Υλικά για τα φαλάφελ:
Υλικά για τη σος ταχίνι
Ξεκινάμε με τα φαλάφελ. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι. Σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό και κατεβάζουμε.
Παράλληλα βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες (μούλτι) την βρώμη, χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη και την μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε σε μπολάκι το κορν φλάουρ με το νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε στο μούλτι τα σοταριστά κρεμμύδια-σκόρδα μαζί με τον κατεψυγμένο αρακά Μπάρμπας Στάθης και τον δυόσμο και χτυπάμε καλά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Αν το μούλτι μας είναι μικρό, το κάνουμε σε δόσεις.
Ρίχνουμε τον πολτοποιημένο αρακά στο μπολ με τη βρώμη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 16-17 φαλάφελ περίπου 40 γρ. το ένα και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα φαλάφελ, ετοιμάζουμε την σος ταχίνι. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρουμε τα φαλάφελ με την ταχίνι σος, αραβικές πίτες και λαχανικά της προτίμησης μας.