Υλικά για τα κεφτεδάκια:
Υλικά για τη σάλτσα:
Επιπλέον υλικά
Ξεκινάμε με τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα στραγγισμένα κόκκινα φασόλια σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο και πολτοποιούμε καλά. Μεταφέρουμε σε μπολ.
Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και τον προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με το μαϊντανό, την καπνιστή πάπρικα, τη βρώμη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί πηχτή «ζύμη» για κεφτεδάκια που να μπορούμε να πλάσουμε χωρίς να διαλύεται (εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμα).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλάθουμε 15-20 κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια στη μέση περίπου του ψησίματος.
Μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν στον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τινάζοντας τα καλά να φύγουν τα νερά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Όταν δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά, χοντροκόβουμε πάνω της τον βασιλικό με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
Για να σερβίρουμε είτε μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας απαλά, είτε βάζουμε λίγα κεφτεδάκια πάνω στα ζυμαρικά ανά μερίδα, περιχύνουμε με σάλτσα και -αν θέλουμε- πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.