3 κολοκυθάκια (270 γρ. χωρίς τα κοτσάνια), τριμμένα
1 ½ κ.γλ. αλάτι
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
270 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
70 γρ. ταχίνι
150 ml νερό
1 ½ κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
150 γρ. τριμμένο Κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ
ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τη μισή ποσότητα αλατιού και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα, το υπόλοιπο αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το νερό και τον λιναρόσπορο. Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Η ζύμη θα είναι πολύ πηχτή, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα χέρια μας.
Πιέζουμε τα κολοκυθάκια να στραγγίξουν καλά στο σουρωτήρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το τριμμένο Κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε φόρμα λαδωμένη και περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο,περιμένουμε 10-12 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν κόψουμε σε φέτες.
Tip: Διατηρείται για 3-4 μέρες καλυμμένο, σε θερμοκρασία δωματίου.