Υλικά για τα πανέ μπιφτέκια:
- 200 ml ρόφημα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό ρόφημα της προτίμησης σας)
- 2 κ.γλ. μηλόξιδο
- 2 esti® plant-based burger, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 6 κ.σ. γαλέτα ή panko
- 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- ¼ κ.γλ ξερή ρίγανη
- 200 ml ηλιέλαιο
ΥΛΙΚΑ για τη μαγιονέζα:
ΥΛΙΚΑ για τα burger:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη μαγιονέζα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ δοχείο και τοποθετούμε το μπλέντερ χειρός να ακουμπήσει στον πάτο. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά χωρίς να κουνήσουμε καθόλου το μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τουλάχιστον τα ¾ του μείγματος. Μόνο τότε αρχίζουμε να κουνάμε το μπλέντερ πάνω-κάτω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Φυλάμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Συνεχίζουμε με τα πανέ μπιφτέκια. Ανακατεύουμε το ρόφημα αμυγδάλου με το ξύδι σε ένα βαθύ πιάτο και αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά. Σε άλλο βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την γαλέτα ή το πάνκο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και την ξερή ρίγανη. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 200 ml ηλιέλαιο. Βουτάμε το esti® plant-based burger πρώτα στο υγρό μείγμα και μετά στο στεγνό. Τινάζουμε καλά και επαναλαμβάνουμε για διπλό πανάρισμα. Μόλις κάψει καλά το λάδι βάζουμε τα δύο πανέ μπιφτέκια και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά, γυρίζοντας με προσοχή τα μπιφτέκια. Είναι έτοιμα μόλις πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα η κρούστα.
Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό και ετοιμάζουμε τα burger. Απλώνουμε μαγιονέζα στα δύο ψωμάκια, τοποθετούμε το μπιφτέκι στο κάτω ψωμάκι, τις φλούδες αγγουριού από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.