Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα, το αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τα φασόλια μαυρομάτικα Μπάρμπα Στάθης (απευθείας από την κατάψυξη) και το καρότο. Τα βράζουμε για 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό για το πότισμα των λουλουδιών μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Μεταφέρουμε τα φασόλια και το καρότο σε επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες (μούλτι) μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλατίζουμε ελαφρώς και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως τα υλικά. Αν χρειαστεί βοηθάμε μαζεύοντας από τα τοιχώματα τα υλικά με ένα κουτάλι και ενισχύουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, ταχίνι ή/και αλατοπίπερο.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip: Φυλάσσεται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες αεροστεγώς καλυμμένο