ΥΛΙΚΑ
300 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 2%
200 ml κρύο φιλτραρισμένο νερό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γλ. αλάτι
ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 2% με το φιλτραρισμένο νερό. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής, την σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί πηχτή ζύμη.
Αλευρώνουμε με το αλεύρι ολικής μια επιφάνεια και μεταφέρουμε το ζυμάρι μας εκεί, αλευρώνοντάς το ελαφρώς. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά και σχηματίζουμε 2 ίσες μπάλες, προσθέτοντας εάν χρειάζεται λίγο περισσότερο αλεύρι έτσι ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας. Πιέζουμε ελαφρώς τα ζυμάρια να γίνουν σαν παχουλοί δίσκοι και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα.
Χαράζουμε την επιφάνειά τους με μαχαίρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 200°C στον αέρα για 20-25 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Tip: Διατηρείται για 2-3 μέρες καλά καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου