70 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
110 ml ηλιέλαιο
90 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γλ. αλάτι
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα, σε κομματάκια
ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ χτυπάμε καλά τις δύο ζάχαρες με το ηλιέλαιο, το ρόφημα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι στο αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τις ζάχαρες. Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα κουβερτούρας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα, να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στη ζύμη.
Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες ζύμης (περίπου 40-42 γρ. η καθεμία) και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί φούρνου, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Τις πιέζουμε να γίνουν σαν δίσκοι και από πάνω μοιράζουμε τα υπόλοιπα κομματάκια κουβερτούρας.
Ψήνουμε τα μπισκότα στους 180°C στον αέρα, για περίπου 12 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Tip: Διατηρούνται για 5 μέρες καλυμμένα (βάζο ή τάπερ), σε θερμοκρασία δωματίου