Υλικά για τα μπιφτέκια
Επιπλέον υλικά
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα λευκά φασόλια σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο και πολτοποιούμε για 3-4 στροφές, μέχρι να έχουμε πηχτό μείγμα με μικρά κομματάκια φασολιών. Μεταφέρουμε σε μπολ.
Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και τον προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το μαϊντανό, την καπνιστή πάπρικα, τη βρώμη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί πηχτή «ζύμη» για μπιφτέκια που να μπορούμε να πλάσουμε χωρίς να διαλύεται (εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμα).
Πλάθουμε 3 μεσαία μπιφτέκια ή 4 μικρά. Βάζουμε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά. Κατα τη διάρκεια ψησίματος χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μπιφτέκια να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Δύο λεπτά πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι, ακουμπάμε σε κάθε μπιφτέκι από μία φέτα esti® plant-based gouda flavour, καλύπτουμε με καπάκι (ή ένα βοηθητικό τηγάνι) και αφήνουμε για να λιώσει.
Στήνουμε τα cheeseburger αλείφοντας με 1-2 κ.σ. Hellmann’s Μαγιονέζα με Τρούφα Ελλήνων παραγωγών το κάθε ψωμάκι και βάζουμε εναλλάξ λίγο σπανάκι, φύλλα ρόκας, ντομάτα, κρεμμύδι και τα μπιφτέκια. Κλείνουμε τα ψωμάκια και τα απολαμβάνουμε ζεστά.
Tip: Τα burger συντηρούνται πλασμένα και ωμά, καλυμμένα στο ψυγείο για 2 μέρες ή στην κατάψυξη για έναν μήνα.