Υλικά για την πραλίνα:
200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
200 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
90 γρ. ταχίνι
20 γρ. κακάο
1 κ.σ. κανέλα
70 γρ. μέλι ή maple syrup
100 γρ. ανάλατα, ψημένα φουντούκια
½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
Υλικά για τα cinnamon rolls:
1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
ΕκτέλεσηΒγάζουμε τη Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και την αφήνουμε μέσα στη συσκευασία της σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά (2 ώρες περίπου).
Ετοιμάζουμε την πραλίνα. Βάζουμε την κουβερτούρα με το γάλα καρύδας σε ανοξείδωτο μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή τοποθετούμε το μπολ σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ το νερό), ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε λείο μείγμα. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, το κακάο, την κανέλα και το μέλι, ανακατεύοντας καλά.
Αλέθουμε τα φουντούκια με τη ζάχαρη σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και πάνω της ανοίγουμε το ένα φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη. Απλώνουμε μερικές κουταλιές από την πραλίνα σε όλη την επιφάνειά του, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στις άκρες. Ξεκινώντας από την κατά μήκος άκρη του φύλλου τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το κόβουμε σε 8 ισομεγέθεις φέτες. Ακουμπάμε μέσα στο ταψί τα ρολάκια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, με κενά μεταξύ τους. Όση πραλίνα περισσέψει, την αποθηκεύουμε σε βάζο και φυλάμε στο ψυγείο για 5 μέρες.
Ψήνουμε τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° στον αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
Tip: Φυλάμε τα ρολάκια καλυμμένα σε θερμοκρασία δωματίου (σε δροσερό σημείο) για 3 μέρες.