Υλικά για τον κιμά:
250 γρ. ωμά αμύγδαλα με φλούδα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
5 λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
½ κ.γλ. κύμινο
¼ κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ. καυτερή πάπρικα
1 κ.σ. τοματοπελτέ
200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ) ή ντομάτα στον τρίφτη
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τα λαχματζούν:
4 μεγάλες αραβικές πίτες
4 κ.σ. Hellmann’s Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά για το σερβίρισμα:
1 ντομάτα, ξεσποριασμένη, σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, σε τέταρτα
1 συσκευασία Υφαντής Hummus Καραμελωμένο Κρεμμύδι
ΕκτέλεσηΞεκινάμε με τον κιμά αμυγδάλου. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε επεξεργαστή τροφίμων και μπλεντάρουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δεν θέλουμε να γίνει τελείως σκόνη, απλά να σπάσουν σε μικρότερα κομματάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μεσαία κατσαρόλα βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Αν πιάσει το αμύγδαλο στην κατσαρόλα, ξύνουμε καλά με την κουτάλα μας.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμα ένα λεπτό, ξύνοντας παράλληλα τον πάτο του σκεύους με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 10-12 λεπτά. Αν μας έχει στεγνώσει πολύ, προσθέτουμε περίπου 50 ml νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να χάσει τα υγρά του και να γίνει πηχτός.
Για να φτιάξουμε το λαχματζούν, απλώνουμε σε κάθε αραβική πίτα από μία κουταλιά της σούπας Hellmann’s Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης και μοιράζουμε τον κιμά αμυγδάλου. Τον απλώνουμε καλά καλά μέχρι την άκρη της πίτας και ψήνουμε σε προθερμάσμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και τα λεμόνια καθώς και μερικές κουταλιές Υφαντής Hummus Καραμελωμένο Κρεμμύδι, είτε open faced είτε τυλιχτό.