Υλικά για τη ζύμη:
200 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό
100 ml ελαιόλαδο & επιπλέον για την επάλειψη
½ κ.γλ. αλάτι
30 γρ. καστανή ζάχαρη
340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για τη γέμιση & το σερβίρισμα:
2 νεκταρίνια, σε φέτες
8 βερίκοκα, κομμένα σε τέταρτα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
60 γρ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου (λευκά αμύγδαλα αλεσμένα στο μούλτι)
200 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό
ΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας με το άλλο μας χέρι, μέχρι να σχηματίσουμε μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση βάζουμε τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα σε μπολ, τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο με πάχος 1-2 εκ. και τη μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου. Απλώνουμε τη γέμιση στην επιφάνειά της, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες και διπλώνουμε γύρω γύρω τη ζύμη.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να χρυσοψηθεί η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε κάθε κομμάτι με μια κουταλιά γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό.