350 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
4 ασπράδια αβγού Bio Deli ΒΛΑΧΑΚΗ
4 κρόκοι αβγού Bio Deli ΒΛΑΧΑΚΗ
170 γρ. βούτυρο LURPAK αρκετά μαλακό
1 πακέτο μπισκότα ΑΛΛΑΤΙΝΗ
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. μαύρο ρούμι
ΕκτέλεσηΛιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα και να διπλασιάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Ενσωματώνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, σε απαλή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί σε μία μεταλλική φόρμα για κορμό (για να ξεφορμάρουμε καλύτερα). Απλώνουμε τα μπισκότα στον πάτο σε μια στρώση. Αδειάζουμε το μείγμα από πάνω. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση από μπισκότα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και με ένα πιρούνι χτενίζουμε την επιφάνεια.